top of page

GRÖDOR

Vi har många olika sorters fröer så tveka inte att höra av dig vid frågor eller önskemål. Vi har även en säsongsmeny som varierar utefter säsong, se nedan.

 

Du kontaktar oss på info@farmy.nu 

Asiatisk Mix

Asiatisk Mix

Kommer i en låda med 4 av varje variant som skapar en asiatisk mix. Dess levande färg ger ett vackert estetiskt tillskott till tallriken och ger en asiatisk smak. Det som ingår är Daikon, Sango och röd och grön Shiso.

Koriander

Koriander

Korianderkrasse (microgreens) är känd för sin karakteristiska smak och doft, som kombinerar citrus och mustiga toner. Jämfört med fullvuxna korianderplantor har krasse en mer koncentrerad smak. Den fräscha och pikanta smaken gör den till en utmärkt tillsats i sallader, wraps, tacos, curries och mycket mer.

Röd Shiso

Röd Shiso

Röd shiso är känd för sin distinkta smak, som kan beskrivas som fruktig, pepprig och med en hint av kanel. Den används ofta som en dekorativ och smakförstärkande tillsats till olika rätter, sallader, sushi och asiatiska rätter. Dess levande färg ger också ett vackert estetiskt tillskott till tallriken.

Ärtskott

Ärtskott

Ärtskott har en hög koncentration av smak, liknande ärter. Utseendemässigt består ärtskott av små, tunna stjälkar med två små ljusgröna hjärtformade blad på toppen. De passar perfekt i sallader, wraps och som en fin och krispig touch till flera andra maträtter.

Sango

Sango

Sango kännetecknas av vackra rosa/röda stjälkar och gröna blad. Den har en mild och krispig smak med en svag pepprighet. Dess unika färg gör dem till en dekorativ ingrediens i olika maträtter. Den används ofta i sallader, smörgåsar, wraps och som en garnering för att ge en kontrastrik och estetiskt tilltalande touch.

Daikon

Daikon

Daikon är känd för sina ljusa gröna blad och milda pepprighet. Den har en krispig och fräsch smak, vilket gör den till en utmärkt tillsats i sallader, smörgåsar, wraps och asiatiska rätter. Den subtila pepprigheten ger en intressant smakdimension till rätten utan att överväldiga.

Borage

Borage

Borage har en mild och fräsch smak med en subtil ton av gurka och en aning sötma. Dess spröda konsistens och levande gröna färg gör den till en trevlig tillsats i sallader, smörgåsar, wraps och andra rätter. Dessutom används den som en dekorativ touch på tallriken för att lyfta matens presentation.

Grön Shiso

Grön Shiso

Grön shiso har en frisk och lätt smak som påminner om mint och basilika med en subtil anisliknande ton. Dessa egenskaper gör den till en populär kulinarisk tillsats, användbar i en mängd olika rätter såsom sallader och sushi. Dess gröna färg ger en vacker touch till tallriken.

bottom of page